מערכות סולאריות עצמאיות, הנקראות גם– "off grid"
התקנות מערכות עצמאיות הן מסוג ההתקנות הסולארית הפופולרית ביותר שיש. מטרתן לספק כוח במקום בו אין שום משאבים זמינים בין אם הוא מפעיל אור, מספק כוח למחשבון כיס או מפעיל בית שלם כרשת, מערכות עצמאיות בעצם כולן פועלות בסמוי: הפאנל הסולארי מייצר חשמל, האנרגיה נשמרת במצבר דרך בקר הטעינה ואז משמשת כנדרש בין עם מתח ישר או מתח חילופין (עם ממיר DC to AC). ככלל, מערכות עצמאיות הן מערכות מודולריות וניתן להרכיב כל פתרון העולה על הדעת. השימוש היום בפתרון סולארי שווה ומשתלם יותר למקומות לא זמינים המשתמשים בגנרטור. מערכות אלו מאפשרות חשמל יציב ואמין לצרכנים גדולים וקטנים כגון חוות בודדים, מתקנים מנותקים מרשת החשמל, תחנות שידור, גדרות בטחון ואבטחה אשר לא ניתן לחברם לרשת החשמל עקב מיקומם המרוחק.
פאנל סולארי
פאנלים סולאריים הם לוחות אשר עשויים מתאים פוטו וולטאים שנועדו להפקה ישירה של חשמל מקליטה של אור השמש. לפאנלים מגוון הספקים וגדלים לפי צורך ובהם ניתן למצוא חיבור + ו – . עם התקדמות טכנולוגיות הבקרים נושא הפאנלים הצטמצם ולרוב משתמשים במודלים גדולים עם בקר MPPT המותאם למתח עבודה של המצבר (12,24,48) ,במקרים אחרים יש לוחות קטנים מ-40W-5W שיותר מתאימים למערכות -DC כפתרון למערכות השקיה, מצלמות ועוד. טיפ תכנוני: על הספק הקולטים הסולאריים להיות לפחות פי 3 מסך האנרגיה Ah שצורכים הצרכנים ביממה.
בקר טעינה
תפקידו לבקר בין הפאנל הסולארי למצבר האגירה לשימוש טעינה נכון. במערכת אנרגיה סולארית עצמאית, בנוסף לכך שהבקר מבצע בדיקה ובקרה על המצבר הוא גם מאריך את אורך חיי המצבר בכך שהוא מונע טעינת יתר ופריקת יתר. קיימות שתי טכנולוגיות של בקרים (MPPT מתאים יותר למערכות גדולות עם פאנלים גדולים יכולת של שרשור עד 600VDC לעומת PWM המתאים יותר לטעינה עבור מתחים (12,24,48) ואפליקציות קטנות יותר. טיפ תכנוני: בקרים בטכנולוגיית MPPT מאפשרים חיבור מערך קולטים בעל מתח גבוהה ממתח מערך המצברים בשלב בו המצברים קרובים לריקון, בקרים בטכנולוגיית MPPT מספקים טעינה יעילה בכ-33% לעומת טכנולוגיית PWM טיפ תכנוני: על בקר הטעינה להתאים לקבלת זרם PV הגבוהה מזרם Isc מירבי של מערך הקולטים.
מצבר
מצברי פריקה עמוקה מקבלים את הזרם של הבקר בהתאם לגודל הזרם הזורם מהפאנל הסולארי ותפקידם לאגור את האנרגיה לשימוש עכשווי וגיבוי לשעות הלילה. ישנם מצברים מסוגים שונים (תעשייתים ,GEL ,ליטיום) ולכל אחד מהם יתרונות ייחודים דוגמת זמן הגיבוי, קצב הפריקה, מחזוריות ואורך חיים. על פי רוב, במערכות עצמאיות השימוש המתאים הוא טכנולוגיית עופרת-חומצה תאי 2V מגושרים למתח מערך המצברים. אורך חיים צפוי בשימוש ותחזוקה נכונה יכול להגיע עד 5 שנים כתלות במספר הפריקות של המצבר ואחזקתו.
ממיר מתח/חד פאזי /תלת פאזי
הינו מהפך חשמלי של זרם ישר DC לזרם חילופין AC ,ובמילים אחרות 12V או 24V או 48V וולט ל 220 וולט (DC TO AC).
הממיר מאפשר להפעיל ציוד חשמלי כשאין גישה למערכת החשמל או למקרי חירום. ממירי מטען סינוס טהור ידועים באמינות וקידמה טכנולוגית. ניתן לחבר 3 ממירים לקבלת אספקה תלת פאזית ובמקביל על כל פאזה עד 3 יחידות בהספק של 8KW להגברת הכח במערך של 9 ממירים בהספק כולל של עד 72KW.
טיפ תכנוני: על הספק הממיר להיות גבוה לפחות ב- 120% מההספק הרגעי מקסימלי הנדרש לצרכנים.
קונסטרוקציה
בניית קונסטרוקציה בתכנון פרטני ייחודי לכל לקוח בהתאם לצרכיו: ליווי של קונסטרוקטור, בניית קונסטרוקציה עם ברזל מגולוון כתלות בסביבה, בגודל השטח הקיים להתקנת המערכת, בכיוון ובזווית השיפוע.